Älyteko 2025 -hybridiseminaari 21.1.2025 klo 8.00-13.30


Tekoäly muuttaa PK-yritysten liiketoimintaa, mutta miten se tapahtuu käytännössä? Tee älyteko ja osallistu seminaariin, jossa kuulet ihmisen kokoisia tekoälytarinoita kollegoidesi kertomana!

Arrow ja Microsoft kutsuvat sinut vuoden merkittävimpään tekoälytapahtumaan, Älyteko 2025 -hybridiseminaariin 21. tammikuuta 2025. Tilaisuus tuo yhteen tekoälyn hyödyntämisestä kiinnostuneet PK-yritykset, liiketoimintapäättäjät ja asiantuntijat. Tapahtuma järjestetään klo 8.00-13.30 Microsoft-talolla, Espoon Keilalahdessa, mutta tilaisuus striimataan, joten osallistuminen on mahdollista myös etänä!

Miksi kannattaa osallistua?

  • Rehellisiä asiakaskokemuksia ja konkreettisia tuloksia
Kuulet tositarinoita suomalaisilta yrityksiltä, jotka ovat hyödyntäneet tekoälyä liiketoimintansa kasvattamisessa.

  • Useita eri liiketoimintoja koskevat tekoälyratkaisut
Tapahtumassa käsitellään tekoälyn mahdollisuuksia kokonaisvaltaisesti – ei pelkkää Copilottia, vaan koko älyratkaisujen kirjo.

  • Tekoälyn tulevaisuus
Kuulet mitä uusia mahdollisuuksia tekoäly tarjoaa 2025 ja miten juuri sinun yrityksesi voi ottaa askeleen eteenpäin tekoälyn avulla.


Agenda:

8.00  Ilmoittautuminen, aamukahvi ja kumppanidemoja 

9.00  Tervetulosanat (live-stream alkaa)
Jussi Juusela, Pilvi- ja palvelujohtaja, Arrow Electronics

9.05   Keynote: Ketterämpi, tuottavampi ja luovempi business
 Kai Kaasalainen, toimitusjohtaja, Tamro Oyj

9.30   Tositarina 1: Perheyhtiön etunoja vie työntekijät tekoälyaikaan: SOL:n kolme ensiaskelta
 Heidi Johansson, Henkilöstön kehitysjohtaja, SOL Palvelut Oy

9.50   Tositarina 2: Anora rakentaa kaikkien työntekijöiden yhteistä AI-kotipesää
 Juhana Ovaska, IT Manager, Web & eCommerce Team Lead, Anora Group Oyj

10.10  Tauko ja demoja

10.50  Tositarina 3: Kauneudenhoidon moninainen tuotetieto haltuun tekoälyn avulla
Lispe Tammivaara, Tietohallintojohtaja, Lumene Oy

11.10  Tutkimuskyselyn tuloskatsaus sekä asiakaspaneeli: tekoäly suomalaisissa PK-yrityksissä, epäilyksiä ja etenemisen edellytyksiä

11.40  Keynote: Tekoälyteoilla tuottavuutta, tyytyväisyyttä ja topakkaa kasvua!
Teemu Vidgren, COO, Microsoft Oy

12.05  Lounastarjoilu ja demoja (live-stream päättyy)

13.30  Tilaisuus päättyy
Tapahtuman keynote-esitykset:
Ketterämpi, tuottavampi ja luovempi business

  • Tekoälyllä kilpailuetua liiketoiminnan johtamiseen
  • Tekoälyn tuloksekkaan soveltamisen neljä tasoa
  • Kolme konkreettista esimerkkiä CEO:n AI-työkalupakista
Kai Kaasalainen
Toimitusjohtaja, Tamro Oyj

Kai Kaasalainen on liikevaihdoltaan Suomen suurimman terveysalan yrityksen Tamro Oyj:n CEO, tunnettu puhuja, tulevaisuudentutkija, palkittu ajatusjohtaja ja aktiivinen tekoälyn soveltaja. Väitöskirjatutkimuksessaan hän kehittää tulevaisuuden ennakoinnin menetelmiä yhdistäen niitä liiketoiminnan johtamiseen.

Kailla on yli 30 vuoden kokemus johtotehtävistä kansainvälisissä IT-yrityksissä ja Tamron johdossa. Hän korostaa yritysjohdon roolia tekoälyn hyödyntämisessä ja näkee, että oikein sovellettuna tekoäly voi tehostamisen ja säästöjen lisäksi tukea navigointia monimutkaisissa liiketoimintaympäristöissä ja tuoda strategista kilpailuetua.

Harrastuksinaan Kai sparrailee startuppeja, kehittää poikansa kanssa tekoälypohjaista ratkaisua strategia- ja ennakointityöhön ja nauttii Puulaveden rantamaisemista.

Kumppanina Sulava Oy

Tekoälyteoilla tuottavuutta, tyytyväisyyttä ja topakkaa kasvua!

  • Mistä hyödyt löytyvät?
  • Kokemuksia tekoälymatkalta
  • Miten liikkeelle?
Teemu Vidgren
Operatiivinen johtaja, Microsoft Oy

Teemu Vidgren on Microsoft Suomen operatiivinen johtaja ja superinnostunut tekoälystä, joka onkin Microsoftilla osa kaikkien työtä. Teemu rakastaa monimutkaisten aiheiden yksinkertaistamista ja järjestämistä. Hän aloitti työelämässä startup-yrittäjänä ohjelmistoyrityksessä ja on siitä lähtien työskennellyt useissa myynnin ja yritysjohdon tehtävissä ICT-alalla.

Vapaa-ajallaan Teemu toimii juniorijalkapallon valmentajana ja harrastelijavalokuvaajana. Jos ei elämä muuten tarjoile riittävästi vaatimuksia, hän huvittelee vaikka haastamalla itsensä juoksemaan 2000 kilometriä 200 päivässä.

Tapahtuman tositarinat:
Perheyhtiön etunoja vie työntekijät tekoälyaikaan: SOL:n kolme ensiaskelta

  • Tekoälystrategian ja -pelikirjan määritteleminen
  • Fokusoidut ja mitattavat pilotit
  • Osaamisen kehittäminen ja kokemusten jakaminen
Heidi Johansson
Henkilöstön kehitysjohtaja, SOL Palvelut Oy

Heidi Johanssonilla on laaja kokemus osaamisen hallinnasta, johtamisen kehittämisestä, yrityskulttuureista ja muutosjohtamisesta. Heidi on HR-ammattilaisen urallaan ollut edistämässä organisaatioiden menestystä ja henkilöstön hyvinvointia mm. Editalla, Pauligilla ja jo kahteen otteeseen SOL:lla. Heidi pitää hyvää johtajuutta, vahvaa yrityskulttuuria ja systemaattista osaamisen kehittämistä elintärkeinä erityisesti tekoälymurroksen kaltaisissa muutostilanteissa.

Hiljattain 40 vuotta täyttänyt Heidi palasi pyöreiden vuosien kunniaksi Porvoon musiikkiopistoon lapsuuden harrastuksensa, viulunsoiton pariin.

Kumppanina Netox Oy

Anora rakentaa kaikkien työntekijöiden yhteistä AI-kotipesää

  • Miksi "oma ChatGPT"?
  • Innostumisia, onnistumisia ja matalalla roikkuvat hedelmät
  • Hienoista piloteista hulluihin visioihin
Juhana Ovaska
IT Manager, Web & eCommerce Team Lead, Anora Group Oyj

Juhana Ovaska toimii Anora Group Oyj:n IT-päällikkönä ja Web & eCommerce -tiimin vetäjänä vastaten Anoran AI-kehityksestä eli innovatiivisten ja visionääristen ratkaisujen tuomisesta arkipäivän toimintoihin. Hänellä on lähes 20 vuoden kokemus IT:stä ja liiketoiminnan kehittämisestä, erityisesti verkkokaupoista, IT-strategiasta, tietoturvasta ja tekoälystä.

Juhana on myös perustanut WooCommerce-alustalla toimivan tulostusverkkokauppa Imprimo Oy:n ja toimii omistamansa yhtiön teknisenä johtajana. Yrittäjänä hän on syventänyt osaamistaan verkkokaupan kehityksessä, strategisessa suunnittelussa ja projektinhallinnassa. Juhana osaa heiluttaa molempia korviaan yksitellen ja on basistina vieraillut myös levytysstudiolla.

Kumppanina Evolver Business Solutions Oy

Kauneudenhoidon moninainen tuotetieto haltuun tekoälyn avulla

  • Chatbot vastaa Lumenen henkilöstön tuotekysymyksiin – ilman hallusinaatioita
  • Jatkossa tuotetekstit tuottaa tekoäly, joka puhuu “lumenea”
Lispe Tammivaara
Tietohallintojohtaja, LUMENE Oy

Lumenen tietohallintojohtaja Lispe Tammivaaralla on 30 vuoden kokemus prosessien ja sovellusten maailmasta. 20 vuotta Lumenella on pitänyt sisällään niin lukuisia kehitysprojekteja, asiakaspalvelun vetovastuuta kuin erilaisia IT-roolejakin. Ennen Lumenea Lispe toimi konsulttina Accenturella ja ERP-projektissa Nokian verkkopuolella.

Lispe tunnustautuu mökkihöperöksi ja suuntaakin tilanteessa kuin tilanteessa autonsa nokan kohti mökkiä ja luonnon rauhaa. Siellä hän nauttii kiireettömästä tunnelmasta ja välittömästi näkyvistä työnsä jäljistä esimerkiksi pihaa haravoimalla.

Kumppanina Islet Group Oy
© 2021 Arrow Electronics, Inc. All rights reserved.