Arrow x Microsoft Kumppaniarkkitehtiseminaari
12.6.2024 klo 8:15-16:00 @Kalastajatorppa

Tervetuloa vuoden tärkeimpään tekniseen tapahtumaan Microsoft-ekosysteemin kumppaneille!

Microsoftin perinteinen Kumppaniarkkitehtiseminaari tulee taas! Tällä kertaa järjestelyissä on mukana myös Arrow. 

Tapahtuma on suunnattu kumppanien teknologiapäättäjille, praktiikoiden vetäjille, sovellusarkkitehdeille ja teknisille konsulteille.

Tilaisuus alkaa klo 8:15 aamiaistarjoilulla. Itse seminaari alkaa klo 9 kaikille osallistujille yhteisillä keynote-luennoilla, joissa kuulemme huippuajankohtaisista aiheista Microsoftin teknologiajohtajilta Vesku Paanaselta ja Juha Karppiselta.

  • Microsoftin Copilotit ja tekoälystrategia
  • Tekoälypalveluiden rakentaminen vastuullisesti ja eettisesti tietosuojaa noudattaen

Keynote-esitysten jälkeen jakaannutaan viiden eri ratkaisualueen polkuun, joissa syvennytään seuraavien teemojen äärelle:  

  • Microsoftin Copilotit tietotyöläisille
  • Microsoftin moderni data-alusta ja Azure AI
  • Azure- ja hybridi-infrastruktuuri tehokäytössä
  • Edistyksellinen pro-code ja low-code AI-kehitys
  • Tietoturvaa päästä päähän

Tilaisuuden odotetaan täyttyvän edellisvuosien tapaan pikavauhdilla, joten toimi nopeasti!

AGENDA

8:15 - 9:00 Aamiainen​

Keynote-esitykset (Siirtomaasali 1)

9:00 - 9:10  Tervetuloa Kumppaniarkkitehtiseminaariin!
9:10 - 9:50  KEYNKEYNOTE: Microsoftin Copilotit ja tekoälystrategia

Microsoftin tavoitteena on tuoda generatiivinen tekoäly kaikkiin ratkaisuihinsa. Tässä esityksessä selviää mikä on Copilotien nykytilanne Build-tapahtuman jälkeen ja mitä uutta julkistettiin. Lisäksi kuulet mikä on Microsoftin tekoälystrategia tästä eteenpäin ja mitä kumppaneiden kannattaa huomioida omassa tekoälykehityksessään.

Vesku Paananen, teknologiajohtaja, kumppanit, Microsoft
Level 150

9:50 - 10:25  KEYNOTE: Tekoälypalveluiden rakentaminen vastuullisesti ja eettisesti – tietosuojaa noudattaen

Esityksessä kuulet, miten Microsoft on sitoutunut tietosuojaan myös tekoälypalveluissa ja tarjoaa asiakkailleen mm. mahdollisuuden käsitellä ja säilyttää kaikki tiedot EU:ssa EU Data Boundary -aloitteen mukaisesti. Esittelemme myös Microsoftin sitoumuksia vastuullisen tekoälyn kehittämiseen ja mitä työkaluja Microsoft tarjoaa kumppaneilleen vastuullisen tekoälyn toteuttamiseksi. Lisäksi käymme läpi, miten huomioidaan, että tekoälyratkaisut täyttävät EU AI Actin vaatimukset.

Juha Karppinen, teknologiajohtaja, Microsoft
Level 150

10:30 - 10:45  Tauko ja siirtyminen ratkaisualuepolkuihin
 

Ratkaisualuepolut:

Microsoftin Copilotit tietotyöläisille (Siirtomaasali 2)

10:45 - 11:30  Kaverin puolesta kyselen - Kokemuksia Copilot for Microsoft 365 -käyttöönotoista

Copilot for Microsoft 365 on kaikille tietotyöläisille tarkoitettu tukiäly, joka on ollut markkinoilla jo yli puolen vuoden ajan ja lopulta myös suomen kielen tuella. Tässä sessiossa käydään läpi jouhevaan käyttöönottoon liittyviä teknisiä seikkoja, joilla varmistetaan asiakkaan käyttöönoton sujuvuus. Lisäksi kuullaan aitoja ja kaunistelemattomia kokemuksia kentältä.

Vesku Paananen, teknologiajohtaja, Microsoft
Tatu Seppälä, MVP, tietoturva-arkkitehti, Sulava
Level 200

11:30 - 12:30  Lounastauko

12:30 - 13:30  Kun Copilot for Microsoft 365 ei riitä - rakenna oma Copilot Studiolla

Mitä tehdä, kun Copilot for M365:n ominaisuudet loppuvat tai kun data on Sharepointin ulkopuolella? Katsotaan miten organisaatiot voivat laajentaa Copiloteja plug-inneillä ja Graph Connectoreilla ja luoda kokonaan omia roolipohjaisia Copiloteja asiakkailleen. Esityksessä käydään läpi käytännön esimerkkejä ja kokemuksia Copilot Studiosta.
 
Vesku Paananen, Microsoft
Miika Tekoniemi, AI Lead, Fellowmind
Level 300

13:30 - 14:00  Kahvitauko

14:00 - 14:50  Katsaus Microsoftin roolipohjaisiin Business Copilot -ratkaisuihin

Miten Microsoftin Copilot for Sales, Copilot for Services ja Copilot for Finance sopivat samaan kuvaan Copilot for M365:n kanssa ja miten roolipohjaiset business Copilotit tarjoavat eri rooleille liiketoiminnassa? Saat kokonaiskuvan näiden ratkaisujen kyvykkyyksistä, jotta voidaan päättä, että tehdäänkö oma Copilot vai riittävätkö Microsoftin laajennukset.
 
Sami Pappila, tekninen spesialisti, Microsoft
Level 200

14:50 - 15:00  Lyhyt tauko

15:00 - 16:00  AI Killer App? Miten Copilot toimii asiakaspalvelun apurina

Onko asiakaspalveluskenaario AI Killer App? Tässä esityksessä sukelletaan hieman syvemmälle Copilot for Serviceen sekä Dynamics 365 Customer Service Copilottiin, ja näiden käyttöönottoon sekä integroitavuuteen. Näet miten asiakaspalvelua voidaan tehostaa merkittävästi tekoälyn avulla ja miten arkkitehtuurisesti nämä Copilotit liittyvät osaksi yrityksen contact center - ja asiakaspalvelujärjestelmiä tuoden monenlaisia mitattavia hyötyjä mukanaan.

Leo Merikallio, tekninen spesialisti, Microsoft
Sami Pappila, tekninen spesialisti, Microsoft
Level 300

Microsoftin moderni data-alusta ja Azure AI (Siirtomaasali 1)

10:45 - 11:30  GenAI-pohjaisen kehityksen nykytila ja tulevaisuus Azuressa

Luova tekoäly (GenAI) on isoin keskustelunaihe pitkään aikaan. Kaikkia yrityksiä ja johtoryhmiä kiinnostaa liiketoiminnan kehittäminen tekoälyn avulla. Samaan aikaan kuin kiinnostusta on paljon, niin oikeita projekteja kuitenkin on vielä rajallinen määrä. Tässä esityksessä käydään läpi GenAI-sovelluskehitysmarkkinan nykytilaa, käytännön tekoälyprojekteja ja ennusteita siitä, mitä seuraavaksi tapahtuu tällä paljon hypetyllä ja mielenkiintoisella alueella.

Sakari Nahi, CEO, Zure (Microsoft Regional Director)
Level 200

11:30 - 12:30  Lounastauko

12:30 - 13:30  Analytiikan uusi aikakausi Microsoftin teknologialla

Maailma tulvii datasta, ja nyt AI:n aikakaudella, data ja sen tehokas käsittely on tärkeämpää kuin koskaan aiemmin. Tässä esityksessä käydään läpi Microsoft Fabric ja sen kyvykkyydet. Microsoft Fabric on uuden aikakauden avoin, end-to-end analytiikka- ja data-alusta, joka riittää yksinään lähes mihin vain, mutta joka voi myös ketterästi täydentää asiakkaiden olemassa olevia datapalveluita ja arkkitehtuureja.

Jonna Fred-Jokela, Technical Specialist, Microsoft
Level 200

13:30 - 14:00  Kahvitauko

14:00 - 14:50  Microsoft Fabric AI-höysteellä

Microsoft Fabric tarjoaa data-analytiikkaa AI:n aikakaudella, mutta mitä se tarkoittaa käytännössä? Copilotteja on tietenkin tarjolla, mutta voi olla että haluaisit tehdä omia ratkaisuja omalla datallasi. Tässä esityksessä tarkastelemme mitä AI-kyvykkyyksiä Fabricissa on tällä hetkellä tarjolla ja mitä mahdollisuuksia on integroitua muiden Azuren AI -palveluiden kanssa.

Heini Ilmarinen, MVP, Polar Squad
Level 300

14:50 - 15:00  Lyhyt tauko

15:00 - 16:00 5 min lataamiseen; 5 minuuttia analyysiin! – Suorituskyky Fabricissa ja voiko Copilot auttaa?

Fabric on data-alusta SaaS-palveluna. Ei säätimiä, ei ylläpitäjiä, mutta entäs jos suorituskyky ei vastaa odotuksia? Toteutusta pitäisi optimoida, mutta mikä vaikuttaa mihinkin ja onko jotain mihin ei pidä koskea? Tässä esityksessä käymme päästä-päähän-esimerkin avulla läpi, mistä kaikista tekijöistä Fabricin suorituskyky rakentuu, kuinka vältetään yllätykset ja miten arkkitehtuuri kannattaa suunnitella.

Vesa Tikkanen, MVP, Qumio
Level 300

Azure- ja hybridi-infrastruktuuri tehokäytössä (Merisali 2)

10:45 - 11:30 Unleashing Performance and Cost Efficiency: Harnessing NetApp's Power in Azure Cloud (in English)

Join us for an enlightening session on navigating and managing hybrid environments with NetApp in Azure. Discover strategies for tackling seemingly unmigratable workloads, debunking cloud cost myths, and optimizing your environment in the hybrid cloud era.

Rutger Kosters, Cloud Solution Architect for Azure, NetApp
Level 200

11:30 - 12:30  Lounastauko

12:30 - 13:30  Turboahdettu pilvimigraatio

Eikö omat kädet riitä asiakkaiden pilvimigraatioiden tekemiseen? Esityksessä käydään läpi Microsoftin ohjelmat Rapid Assesment ja CSU Migration Factory, joilla voit tehostaa migraatioprojekteja sekä säästää aikaa ja resursseja.

Pilvimigraation unelmat ja todellisuus, onnistumisia ja haasteita. Miten onnistunut pilvimigraatio luodaan ja miten vältetään migraatiosta aiheutuvat turbulenssit?

Esittelemme palvelimien, tietokantojen ja tiedostomigraatioiden modernisointimahdollisuuksia ja näihin liittyviä huomioita, joiden avulla migraatiot onnistuvat.

Retu Volkkila, Technical Solutions Engineer, Arrow
Pekka Tamminen, Cloud Architect, Cloud2
Level 200

13:30 - 14:00  Kahvitauko

14:00 - 14:50  Microsoft Entra ID: Moderni identiteetin elinkaaren- ja pääsyn hallinta

Tässä esityksessä kuulet siitä, miten Entra ID:n uusien rajapintojen kautta voidaan muodostaa käyttäjätunnus mistä tahansa lähteestä (HR) sekä hallita käyttäjien tietoja niin pilvessä kuin perinteisessä ympäristössäkin. Käsittelemme myös sitä, miten oikeat ja oikea-aikaiset käyttöoikeudet voidaan osoittaa käyttäjille automatisoidusti ja tarvittaessa itsepalveluna sekä näin parantaa tietoturvaa.

Timo Hakala, Senior Technical Specialist, Microsoft
Level 300

14:50 - 15:00  Lyhyt tauko

15:00 - 16:00  Pilven AI-sovellukset ja infra – Miten ne suojataan ja miksi suojaaminen on tärkeää?

Asiakas käy seminaarissa ja ostaa AI:n. Mitä sen jälkeen tapahtuu ja miten siitä selvitään? Tässä demoja täynnä olevassa esityksessä käydään läpi infran kannalta, mitä keinoja tulee käyttää AI-palveluiden korkean laadun takaamiseksi. Tätä esitystä ei kannata missata!

Markus Lintuala, Senior Technical Consultant, Elisa
Mika Vilpo, Senior Technical Consultant, Elisa
Timo Salminen, Partner Solution Architect, Microsoft
Level 300

Edistyksellinen pro-code ja low-code AI-kehitys (Keltainen sali)

10:45 - 11:30  Miten vauhdilla alkuun AI-kehityksessä?

Tässä esityksessä kuulet eri vaihtoehdoista tehdä modernia tekoälykehitystä ja miten se muuttaa kehittäjän työpäivää. Käsittelemme sekä low-code että pro-code lähetymistä ja miten hyötyä GitHub Copilotin kaltaiset työkalut tarjoavat kehittäjille. Esityksessä annetaan myös käytännön vinkkejä osaamisen kehittämiseksi.

Juha Karvonen, ratkaisuarkkitehti, Microsoft
Level 200

 11:30 - 12:30  Lounastauko

12:30 - 13:30 Hei, älä tee mikropalveluita!

Useimmat alamme edelläkävijät ovat asiasta yhtä mieltä: mikroservice-arkkitehtuurit ovat harvemmin oikea ratkaisu! Vain harvassa projektissa on riittävää hyötyä mikroservice-arkkitehtuurista, luuletko, että oma projektisi on yksi näistä muutamasta? Tässä sessiossa ei vain käydä läpi mikropalveluita, vaan myös mitä riskejä ja haasteita niiden käyttämisessä on tunnistettu ja mitä vaihtoehtoja löytyy haasteiden taklaamiseksi.
 
Sakari Nahi, CEO, Zure (Microsoft Regional Director)
Level 300

13:30 - 14:00  Kahvitauko

14:00 - 14:50 Innersourcing for software companieInnersourcing for software companies (in English)

How to make teams collaboratively build the design system? Build and establish innersourcing as a company-wide practice to improve your software development and team collaboration. In this presentation you will hear an example how to do it.

Aleksandra Dmitrieva, Relex
Level 300

14:50 - 15:00  Lyhyt tauko

15:00 - 16:00  Azure Ratkaisuesimerkki: Azure AI rutiinitöiden automatisointiin
 
Efima on suunnitellut Azure AI -alustaa, Power Platformia, puheentunnistusta ja generatiivista tekoälyä hyödyntävän ratkaisun, jota voidaan käyttää esimerkiksi hoivatyön kirjausprosessien automatisoimiseen. Efima on hyödyntänyt Azure-alustaa useamman vuoden tekoälyratkaisuissaan ja rakentanut omia palveluitaan ja tuotteitaan alustaa hyödyntäen. Tässä esityksessä käydään läpi esimerkkiratkaisun ratkaisun arkkitehtuuria ja Azuren AI-komponenttien hyödyntämistä käytännössä omien sovellusten kehittämisessä.

Samuli Reinikainen, Efima
Markus Turunen, Efima
Level 300
 
Tietoturvaa päästä päähän (Merisali 1)

10:45 - 11:30  CoMicrosoft Copilot for Security kumppaneille

Voiko tekoäly auttaa tietoturva-ammattilaista? Millaisia muutoksia Microsoft Copilot for Security tuo tullessaan ja miten Microsoft kumppanit voivat olla muutoksessa mukana? Esityksessä käydään läpi millaisia mahdollisuuksia Copilot for Securityn kautta aukeaa kumppaneille ja miten niitä voisi parhaiten hyödyntää omissa tai asiakkaan palveluissa

Juha Saarinen, ratkaisuarkkitehti, Microsoft
Level 200

11:30 - 12:30  Lounastauko

12:30 - 13:00  NNIS2-direktiivi ja kyberhygienia: miten Arrow’n Micro-SOC -palvelu voi auttaa

Euroopan komissio on ehdottanut uudistettua verkko- ja tietojärjestelmien turvallisuutta koskevaa direktiiviä (NIS2). Yksi NIS2-direktiivin keskeisistä vaatimuksista on kyberhygieniakäytäntöjen, kuten säännöllisten päivitysten, varmuuskopioiden, salauksen ja tapahtumavasteiden, käyttöönotto. Arrow’n Micro-SOC on uusi palvelu, joka tarjoaa pk-yrityksille kustannustehokkaan ja skaalautuvan ratkaisun valvonnan toteuttamiseksi kumppaneiden toimesta. Micro-SOC yhdistää automaattisen uhkien havaitsemisen, analysoinnin ja vastauksen ihmisen asiantuntemukseen ja ohjaukseen.

Janne Ponko, Technical Solutions Engineer, Arrow
Jani Luuppala Partner Development Manager, Arrow
Level 200

13:00 - 13:30 How we can make your Microsoft 365 environment secure and ready for Copilot in 3 steps

Considering a rollout of Copilot for M365 in your organization? Have you ensured that all your permissions are correct in M365 and confidential data isn't shared with the wrong people? Join my session where we will showcase how AvePoint can help you collaborate with confidence and secure a successful Copilot rollout!

Robin Hyding, Pre-Sales Engineer, AvePoint
Level 200

13:30 - 14:00  Kahvitauko

14:00 - 14:50  Johdatus Unified Security Operation Platformiin

Turvatiimeillä on enemmän vastuuta kuin koskaan aiemmin, ja nykyisten turvallisuustyökalujen monimutkaisuus ei ainakaan helpota heidän työtään. Microsoft sitoutuu tukemaan näitä tiimejä yhdistämällä tietoturva-ammattilaisten tarvitsemat moninaiset työkalut yhdeksi tehokkaaksi ratkaisuksi, joka perustuu tekoälyyn ja automaatioon. Esityksessä käydään läpi Microsoft Unified XDR:n uusia toiminnallisuuksia ja avataan roadmappia mihin suuntaan Microsoft on tuotetta kehitämässä.

Jussi Metso, MVP, Senior Security Consultant, Sulava
Level 300

14:50 - 15:00  Lyhyt tauko

15:00 - 16:00  Millaisia ovat yleisimmät pilvipalveluiden hyökkäysskenaariot?

Tervetuloa mukaan tähän innostavaan ja demoja täynnä olevaan esitykseen, jossa sukellamme Microsoftin pilvipalveluiden tietoturvaan. Käymme läpi eri vaiheita hyökkäyksessä, aina alkuvaiheen murtautumisesta sivuttaisliikkeeseen. Näytämme käytännössä, miten hyökkäys voi tapahtua, ja keskustelemme tehokkaista torjuntakeinoista, joilla voit suojata organisaatiosi tai asiakkaasi pilvipalvelut. Tule mukaan oppimaan, sillä yhdessä voimme tehdä pilvipalveluista turvallisempia.
 
Sami Lamppu, MVP, Cloud Security Lead, Netox
Joosua Santasalo, MVP, Sr.Principal Security Researcher, Secureworks
Level: 300-400
Powered by:
© 2021 Arrow Electronics, Inc. All rights reserved.